معاون صنايع‌دستي و هنرهاي سنتي بوشهر با بيان اين مطلب به ميراث آريا(chtn) گفت: نمدمالي تا حدود ‪۴۰ سال پيش يکي از رشته‌هاي فعال و کاربردي در شهرستان دشتستان محسوب مي‌شد.

\"احمد دهاز\" افزود: تغيير شيوه‌هاي زندگي و سلايق مردم موجب شده‌است اين رشته که زماني درميان روستاها و بين عشاير رواج داشت از رونق بيفتد و کم کم منسوخ شود زيرا در گذشته زمان نمد به‌دليل مقاومت بسيار بالا در برابر نفوذ آب و سرما به‌عنوان بالاپوشي براي مردم به‌ويژه چوپانان محسوب مي‌شد که از آن با نام \"کردک\" ياد مي‌کردند.

وي ادامه داد: همچنين تراکم بالا و محکم بودن نمد باعث شده بود تا اين دستب‌افته به‌عنوان زيرانداز به‌ويژه درمناطق کوهستاني و سنگلاخي توسط عشاير استفاده شود.

دهاز، کوتاه بودن مدت آماده‌شدن يک نمد با ابعاد يک در دو متر مربع که از نصف تا يک روز کامل به طول مي‌انجامد، را از ديگر دلايل کاربردي بودن اين رشته در آن زمان ذکر کرد.

معاون صنايع‌دستي و هنرهاي سنتي بوشهر افزود: نبود استادکار براي آموزش اين رشته‌ها در استان و لزوم دعوت از مربيان استان‌هاي ديگر و کم‌توجهي مردم به آموزش از دلايل منسوخ شدن رشته‌هاي بومي است.

وي معتقد است: استفاده از محصولات اين رشته که به دليل تغيير سلايق، تنوع و تعدد بازار توليدات ماشيني منسوخ شده است و احياي آن نيازمند هزينه‌هاي بالايي است.

دهاز با اشاره به اينکه معاونت صنايع‌دستي و هنرهاي سنتي استان براي احياي رشته‌هاي منسوخ شده برنامه‌هاي متعددي را در دست اجرا دارد، گفت: احياي رشته عبابافي يکي از اين اقدامات است.

M/113


انتهای پیام/

کد خبر 1386052748